articole-despre/ce-sunt-visele Dictionar de vise online - Interpretarea viselor
home | dictionar de vise | semnificatia numelor | numerologie | anul personal | articole | horoscop | contact
Produse naturiste
Ce sunt visele.

 

Visele sunt in primul rand imagini, sentimente si ganduri. Biologic vorbind nu s-a gasit inca o formulare ideala si completa care sa descrie procesul visarii. Cele mai multe studii au relevat faptul ca visul este asociat cu clipitul rapid din ochi.

Starea de vis este similara procesului metabolismului fizic, prin faptul ca tot ceea ce am preluat ca imagine dar nu a fost pe plaul nostru, ne va aparea in vis. Atunci cand un impuls senzorial patrunde in creier, acesta il inregistreaza ca o puternica impresie emotionala si intra in memoria subconstientului. Daca in memoria fizica apare apoi o actiune, sa zicem mirosul unei flori, aceasta creeaza un impuls senzorialm pe care, daca creierul si-l aminteste formeaza o amintire emotionala. Astfel simpla senzatie resimtita atunci cand a fost mirosita floarea, poate fi asociata cu multe alte experiente ale zilei respective si rezultatul isului sa fie un cumul de senzatii reunite din acele zile.

Jung si Freud au postulat ambii ideea ca visele sunt rezultatul interactiunii intre starea constienta si cea inconstienta. Partea inconstienta avea sa fie considerata insa partea dominanta dintr-un vis.

Fritz Perls sustine ca visul reprezinta exprimarea unei parti din noi pe care nu o constientizam . In acelasi sens si Jung spunea ca fiecare persoana aparuta in vis poate fi considerata a fi o parte din ceea ce reprezinta visatorul, conceptie numita apropiarea subiectiva vizavi de interpretarea viselor.

Un studiu realizat de mai multi oameni de stiinta a aratat ca cel mai experimentat sentiment de-a lungul unui vis este anxietatea. Asta ne pune cumva pe ganduri. Oare de cine sau de ce anume ne temem?

Visele cu tenta sexuala predomina mai ales la tineri, si 8% din barbatii si femei au recunoscut ca au experimentat si un orgasm in timpul visului. Acest fenomen este cunoscut su numele de vise ude.

Cele mai frecvente teme ale viselor sunt: situatii legate de scoala, munca, senzatia ca esti urmarit, experiente sexuale, caderi in neant, caderi de dinti, persoane decedate care in vis sunt vii. 12% dintre oameni pot visa numai in alb si negru.

Functiile visului:

In timpul somnului multi stimuli externi pot bombarda simturile dar mintea, aflata in stare de repaos, interpreteaza stimulii si ii face parte din vis. Freud postuleaza ideea ca cosmarurile ii ofera mintii posibilitatea de a  invata sa castige controlul asupra emotiilor rezultate din diverse experiente.Cu alte cuvinte controlul total al mintii asupra senzatiilor.

Visele de asemenea ofera mintii posibilitatea de a incerca orice, de a trece orice bariera, de a experimenta ceea ce in lumea sociala ar fi interzis, aceasta fiind ca o defulare a omului oprimat de reguli.

Visele pot oferi o viziune despre cum ar putea sa se desfasoare lucrurile. In stare de visare mintea este mult mai detasata, neingradita de emotii si senzatii coplesitoare astfel incat poate gandi in avans o prima intalnire, un interviu pentru un job, etc.

Visele ne pot comunica ceva ce nu este sesizabil la nivel constient nici macar de catre noi. Visele pot inlatura imagini parazitare pe care le-am receptionat in timpul zilei ( lumina de la calculator, puricii de la televizor).

Visele au caracter psihoterapeutic pentru ca pot influenta starea de spirit a cuiva in momentul trezirii. Daca visul este unul frumos cel care se va trezi va avea o vera intensa si o buna dispozitie demna de invidiat.

Links:
Dictionar Englez RomanPompe de caldura Cartea De BucateAnunturi AutoBancuri Noi
director web
® Protejat prin legea drepturilor de autor. Reproducerea oricarei parti din acest dictionar se poate face numai cu avizul scris al autorului.